konsten i att vara konst

Jag har varit i många städer i Europa nu. Allt från öst till väst, nord till syd. Och visst att Paris fortfarande är the love of my life, men Berlin är ta mig sjutton inte mycket sämre. Kanske på grund av det fina vädret, kanske på grund av människorna jag åkte med, kanske på grund av mig själv och hur jag mår just nu. Jag vet inte, det enda jag vet är att jag lyckats med det igen - jag är kär i en stad.

Tanken i söndags på att gå upp 04:30 var inte lockande, inte heller tanken på att åka buss i ett halft dygn. Och visst att jag lider av en extrem sömnbrist nu. Den genomträngande känslan så här i efterhand är inte helt främmande "det var så värt det". Så värt den lilla sömn man fick, så värt all ölkonsumtion. Så värt allt dansande och all värk i fötterna efter milslånga guidningar genom hela staden. Så värt kebaben sista dagen. Så värt kulturen.

Ord som för mig beskriver Berlinresan med Ingrid Segerstedts avgångselever från inriktningen SPE&V är:

Kärlek, gemenskap, kultur, dans, öl, mat, skoskav, kommunism, omtänksamhet, socialism, politik, shotglas, östtysk techno, taxi, s-bahn, fredrichstrasse, heart's of gold, texas, musik, biljardbord, körbärsyoghurt, mayer, vingliga promenader, solsken, värme, italiensk restaurang, muren, känslorna, vänskap, allsång, sommartider hey hey, översättning av dåliga skämt, tjugo kroners vin.

Åk till Berlin, bara gör det. Och ta med mig, jag är inte klar med den staden på långa vägar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0