en bra lista

Bra saker i mitt liv just nu

  1. Kattungarna föddes i natt = vi blir kattägare i sommar

  2. Projektarbetet är så gott som finito, bara presentationen kvar

  3. Vi ska fira med massa goda saker ikväll, mys

  4. Jag satt i skype i en timma i natt

  5. Erbjuden heltidstjänst på DT:n, så jäkla gött

  6. Känner mig rätt awesome

  7. Satan i gatan vad bra Maggios nya är

  8. Jag gjorde scones idag, jättegott

  9. Det är fint väder hela tiden

  10. Fortfarande så glad över spotifypremium

PA

Förlåt, har PA-inlämning imorgon. Måste-fortsätta-plugga. Hörs.

tu es le soleil pendant les journées et les étoiles pendant les nuit


















väldigt många Sara

Igår slutade på "Charlies Änglar" i stan med Sara Bergman, en klasskompis. Vi drack ett par tre-fyra öl och pratade om allt och ingenting. Kanontrevligt var det! Det är lite tråkigt däremot hur jag "får upp ögonen" för en del klasskamrater så här kort in på studenten.

En annan grej som är lite jobbig med studenten är den att jag är livrädd, men samtidigt beredd, på att förlora kontakten med människor jag verkligen tycker om. Exempelvis vårat gäng. Visst jag och Camilla kommer absolut inte förlora kontakten, det skulle jag aldrig adrig tillåta även om det skulle innebära att jag blir en skitjobbig stalker som ringer stup i kvarten. Men resten av "gänget" då? Hur blir det med oss? Hur blir det mellan mig och Linn som inte har setts alls på sistone (det är en annan historia, men den historian gör mig också lite ledsen i ögat).

Sedan högstadiet har jag haft det lite tuffare att släppa in folk på mitt liv, så där riktigt nära. Ytlig vänskap visst, men då är man inte riktiga vänner enligt mig. Det är stor skillnad på klasskompis (sådan man bara umgås med i klassen) och riktiga vänner i klassen. Nu på gymnasiet har jag öppnat upp mig och tänkt tanken, skitsamma. Vem tusan kommer komma ihåg mig om fem år, tio år, trettio år om jag inte vågar stå upp, vara mig själv och ta lite plats? Så jag har börjat ta för mig nu, det är fortfarande en liten mur varje enskild person måste klättra över eller slå igenom för att nå in till mig, den riktiga Sara. Men när någon väl gjort det så är jag så j*vla rädd att förlora den personen/de personerna.

Men igår fick som sagt ett fint avslut, idag ska jag fortsätta med projektrapporten och naturkunskapen. Och om ett litet tag ska jag in till Kungsbacka och fika med min beloved Sara Andersson. ♥


Försvinn aldrig från mig snälla.

tu me manques


Drawned by me in illustrator.

sista dagen i maj





Där har ni den, min studentklänning. Jag är kär.

solen kräver

Nu när det är så soligt väder krävs det ett par riktigt bra solbrillor. Då jag är en tjej som helst inte cashar över tusenlappen på ett par glajjor köpte jag mig istället ett par för under hundralappen som faktiskt har 100% skydd från UV-strålning och är dösnygga. Fick även äntligen köpt mig den sista av de tre klänningarna till studenten. Balklänningen och studentfestklänningen är uppsydda i Thailand, Koh Lanta. Min studentklänning är docksöt och kommer från Sisters. Mer säger jag inte utan den som kommer får se!




coralised



Som ni tydligt kan se sitter jag just nu utomhus och pluggar... framför min blogg och facebook - det går alldeles utmärkt! Jag piffade upp dagen med lite läppstift och en omatchande t-shirt. Kan nästan inte bli snyggare än så här tror jag!

Just nu lyssnar jag på lite Green Day, var för för för längesedan. Kommer aldrig glömma konserten på Scandinavium den 3 juli sommaren efter sexan, har aldrig känt mig så cool som då. Just nu känner jag mig förvisso rätt cool med, men å andra sidan så är jag aningens cool naturligt. Det vill säga att min dagliga coolhet är helt normal.

Nu ska jag skriva lite på den där nedrans projektrapporten och sånt. Hej.

peut-être un nouveau film préférés

Tänkte spendera kvällen med att titta på en film som heter "Le Concert" eller enkelt översatt till svenska Konserten. Jag har inte läst in mig på vad den handlar om, men antagligen något om musik skulle jag gissa på. Blev tipsad av en fin person att se denna så jag blev väldigt intresserad av att göra detta.

Alla är lediga imorgon med så då ska jag handla lite grejer till mitt projektarbetes slutprodukt och förhoppningsvis även få köpt mig en studentklänning.

Bildkälla

 


shopping

Shoppade just till mig spotifypremium, kände att jag med mitt cashflow har råd med detta. Känns fint, fick väldigt mycket inspiration till att göra många nya och populära spellistor precis som förr i tiden. Nu ska jag göra en sallad till maten. Grill é chill!


hier dans mon jardin









Igår var en riktigt bra dag! Solen sken, precis som de senaste dagarna, jobbet gick fantastiskt, köpte ett kalassnyggt nytt läppstift från Isadora som heter "Coralised" eller något i den stilen. Väl hemma åt jag och mina två bröder en god påskmiddag med dels traditionella samt inovativa nyheter som exempelvis senapssill kontra hasselbackspotatis - rykande färskt!

Vid sjutiden begav jag mig till landet (Onsala) för att fira Jesu död eller nått lite till. Kvällen innefattade mycket skratt, en väldigt go Josephine Möller och a bunch of other people. Kom hem för två timmar sedan lite drygt och sedan dess har jag ätit chipssmulor och läst bloggar. Kanske dags att ta tag i den där projektrapporten? Oj, nu blev det visst lunch, sill. Ah, har jag sagt att jag älskar mat? Mental fetma jo tjena!

Tills vidare kamrater.

påskafton = jobb


Drar till jobbet om tio, ska bara slänga i mig två mackor. Idag blir det finfina H&M klänningen från när jag gick i sexan, gotta love life. PUSS!

långfredagen - soligt

Sitter på min nybyggda altan och solar. Gööööör gott!


in your atmosphere


it's time you have the talk

I'm alive. Fast bara knappt. Min hals mår inte alls hundra och jag själv känner mig lite på reservkrafter. Är skittrött och det gör ont i halsen när jag gäspar. Poor me.

Igår var jag på tågvagnen med Anna Croneberg för att fira Alex Fornell och några till. Var väl helt ärligt inte så där superpepp på krök men kvällen slutade ändå tillsist helt ok. Jag åkte dock blå express (som verkligen inte borde vara kallad för en expressbuss) i 55 minuter från Marklands, det sög ju. Fick äntligen, äntligen, äntligen träffat Marcus igen. Upp och ner, ner och upp - fint var det hur som helst. Long story short så är vi inte så jättebra på att hålla kontakten på grund av diverse olika saker.

Nu ska jag ta och klä på mig lite vettigare kläder än en The Killers tisha, kanske borsta håret med... Sedan kommer Janet hit! Ska bli superkul, och vänner, idag är det lön!!

PUSS!


Inte många dagar kvar nu.

gästblogg

tycker sara är dålig på att blogga. senaste inlägget 13 timmar sen? Say what? Nä, så nu tar jag det i egna händer. Jag heter Sara också, och Sara är en av mina finaste vänner. det ska ni veta! Riktigt fin chey det dära.

ja men ni får ha det bra, titta gärna in på min fabulösa blogg stockholmbrinner.blogg.se

Hajhaj ! <3


bal(l)





Mina fina fina fina balskor och studentfestskor. Fick även inhandlat balväska (sådan ska man tydligen ha) och ett par örhängen. Kalasfint. Snart smäller det.

Lyssnar på Adele just nu, ligger i min säng, njuter. Har lite ont i magen, men äh! Haft en supermysig kväll med Sarisen och en Tim. Fint! Nu soooova. (Ska bli bättre på det här med att blogga... ellerrrr?)

lite mer berlin











just say you'll wait, you'll wait for me

Idag utvecklades till att bli en sådan där dag då allting känns som luft. Frustrationen över att då och då få den där återkommande känslan är snart oöverkomlig. Jag blir tokig om jag fortsätter tänka på varför saker och ting är som de är utan att prata med någon.

Detta låter jättesnurrigt jag vet, förlåt mig för det, men när jag har så mycket tankar innanför pannbenet blir det nästan överhettning i hjärnan. Det är svårt att försöka förmedla det man egentligen känner på enbart några få rader på en fjuttig blogg som ingen ändå läser.

Jag blir arg. Varför blir jag då arg kan man fråga sig? Jag blir arg för många saker, orättvisor till exempel. Orättvisor som att vissa tjejer har så mycket mensvärk att de knappt kan stå upp, medan andra aldrig haft mensvärk. Jag blir arg över hur vissa har möjligheten att gå i skolan men frivilligt sabbar det för att dem är lata när andra inte ens får chansen att utbilda sig.

Men främst, allra främst denna gråa regniga tisdag blir jag arg för att jag inte nöjer mig. Jag nöjer mig inte, jag tar inte åt mig, jag känner inte. Jag vet inte hur många komplimanger jag får antingen direkt från personer som tycker något om mig, eller från personer som hört någon tycka något om mig - hur många jag får är egentligen inte så viktigt, men jag skiter bara i det. Alla komplimanger, som jag måste tillägga att jag är väldigt glad över att få höra, läsa etc. Majoriteten av alla dessa komplimanger schvishar förbi mig, sätter inte ens ett spår hos mig mer långvarit än ett fem-sekunders leende. När jag däremot får höra något negativt så ältar jag det i dagar och nätter. Inte för att det hjälper att älta, för det hjälper inte ett dugg. Men jag gör det. Och det gör mig arg.

Och så var de det där med att undra varför om och om igen, varför jag. Varför tycker du att jag är söt, varför skrattar du åt mina skämt, varför vill du dricka saft med mig och äta kakor med mig, varför vill du visa mig hela din värld för mig. V-A-R-F-Ö-R jag. Jag har aldrig varit den coola och populära tjejen, aldrig varit den självsäkra och självständiga. Och speciellt, allra mest speciellt har jag aldrig varit den söta eller kanske rent av snygga tjejen.

Aldrig har jag heller varit så glad över att få så fina komplimanger, tack.


someday

Jag tänker på en sak, en enda sak och det får mitt hjärta att slå så snabbt. Jag satte nyss handen över bröstet, det pulserar som om jag precis varit med om världens mest läskiga sak. Det enda som inte stämmer in på mig nu är att det inte är läskigt, inte alls.

everything happens for a reason



John Mayer - Why Georgia
So what, so I've got a smile on
But it's hiding the quiet superstitions in my head
Don't believe me, don't believe me
When I say I've got it down

Everybody is just a stranger but
That's the danger in going my own way
I guess it's the price I have to pay
Still, "Everything happens for a reason"
Is no reason not to ask myself


ett tråkigt inlägg bara för att

Idag har det regnat - konstant. Utan uppehåll och jag gillar det. Jag har idag pluggat en hel del, varit på möte på banken och bla bla bla. Allt jag skrev innan, utom fikan då. Kände att vädret inte tilltalade mig tillräckligt för att åka in till stan, dessutom kom jag på att jag har en sådan där alldeles underbar naturläxa (rätt stor sådan) som jag inte börjat på...

Så nu kör vi lite effektivt pluggande, men först. En dagens Sara!


bonjour

Bonjour it is! Jag har efter x-antal timmar sovit ut lite för andra gången sedan Berlin-hemkomsten. Idag har jag dock ett schema som är äckligt strikt och måste följas till punkt och pricka. Så storbloggare as I am (LOL), gör jag härmed en lista för att finna lite empati hos er trogna läsare.

* Skriva på engelskarapporten
* Har ett religionsprov på torsdag som jag behöver plugga till
* Banken 15:45 med Alex för att bli firmatecknare (SSU)
* SSU Möte 17:00
* Ta sista vaccinsprutan (????)
* Fika (????)

Som ni mycket tydligt kan se är idag en väldigt späckad dag. Att lägga till är även alla andra nödvändiga saker som exempelvis, bädda sängen, borsta tänderna och fixa håret, sminka mig, välja kläder etc. etc. Tänkte att det kanske är lämpligt att antingen idag eller imorgon börja överväga vad jag ska packa med mig till den makalösa STHLMS-trippen vi i SSU Kungsbacka ska göra på fredag - lördag med. Åh, what a life. So busy. Här är SSU Kungsbackas blogg om någon känner sig lite sosse-aktig idag.

Och nu, en bild!


En av fredagens destinationer, ska bli kul kul kul!

något nytt

Till att börja med, besöksrekord idag med unika läsare (det är ett skamligt lågt tal i jämförelse med andra människor jag känner som bloggar, men inte för mig), så det var ju skoj!

De som känner mig tillräckligt väl vet att jag har ett musikintresse som sträcker sig ganska så långt tillbaka i tiden. Därför tänkte jag göra en liten kul grej. Att jag ska länka tio, enligt mig, bra låtar. Alltså tio låtar på Spotify som jag mer än gärna lyssnar på.

Bon Iver - Blood Bank
Regina Spektor - Samson
Angus & Julia Stone - Mango Tree
Jason Mraz - You and I Both
Jens Lekman - Black Cab
Shinedown - Simple Man (Acoustic Version)
Prince - Nothing Compares 2 U
T.V Carpio - I Want To Hold Your Hand
Toto - Africa
Florence + The Machine - Dog Days Are Over


Källa: Rockfoto.nu (foto: Berns, Sthlm, 2009)

förkylt, undernärt, tröttsamt - en vanlig helg

Tiden går med en rasande fart nu! Efter helgens gång känns det inte som om jag hann med den ack så viktiga dagliga sömnen (eller nattliga). Jag mår som ett vrak ungefär, typ Regalskeppet Wasas skick när det hittades för några deccenier sedan.

Vad gjorde jag då i helgen för att inte hinna sova, för det är klart att ni vill veta liksom... I fredags hade vi studiedag och om jag ska vara ärlig minns jag inte riktigt vad jag gjorde då. Jag sov jävligt länge rent ut sagt, sedan åt jag lite. Efter det satt jag några timmar vid facebook för att snabbt som tusan tagga av mig när äckliga bilder dök upp från Berlinresan. Sedan kom päronen hem, vi åt mat. Jag duschade. Väldigt målande dag som ni kanske hör, förstår att ni nästan trillar av stolen/sängen/var ni nu än sitter eller ligger av chock. På kvällen såg jag i alla fall på så ska det låta och sedan dog jag vid 23-snåret.

På lördagen var det dags för oh so lovely jobb, jag var inte direkt supertaggad på grund av en enorm trötthet och en snorgubbe i halsen men arbetsdagen flöt på väldigt bra trots ett 4h45min pass utan rast. Väl hemma hade vi lite gäster på besök, det blev tre rätters och alkoholkonsumtion. Ypperligt! Spontant åkte jag in till stan för att träffa en vän sedan var den dagen över, ungefär.

Söndag, jobb jobb jobb! Den här dagen var lite segare. Kanske för att jag visste att jag inte skulle vara hemma i mitt casa förrän vid 21/22-tiden på grund av DS-möte i Halmstad. Men mötet gick bra, jag är numera jämställdhetsansvarig samt medie&kommunikationsansvarig för SSU Halland och det känns faktiskt väldigt bra. Jag älskar att jag utvecklats så snabbt och åt rätt håll nu inom politiken även om detta ideella arbete kräver mycket tid. Det är värt det och det känns bra i magen när man går och lägger sig, för hey - jag gör faktiskt någonting!

Här kommer lite till Berlin bilder, vet att ni gillar't.














hur det är i presens



Och en låt på det kanske, för att förklara lite. Även om det inte går att förstå. Over and out.

es ist schön












home is whenever I'm with you

För tjugofyra timmar sedan satt jag på en buss med några av mina absolut finaste vänner. För ytterligare några timmar sedan sjöng vi "Alabama Arkansaaaaas" på sydstatsdialekt och drack öl och jägermeister. Summa sumaro, jag saknar Berlin som en tok. Efter mindre en ett dygn i detta hus börjar det redan klia i mina fingrar, jag känner hur blodet börjar pulsera i mina ben. Jag vill bort här i från, jag vill se mig omkring, göra saker.

Det är nog min största rädsla just nu. Att jag ska fastna i för tillfället kalla Kungsbacka. Jag älskar inte mitt jobb, men mina kollegor, jag älskar inte alltid skolan men mina klasskamrater, jag älskar SSU och allt vad det innebär. Men jag vill inte fastna i samma rutiner direkt efter studenten. Därför är min plan att jag ska jobba som ett as, sedan ska jag nappa på första bästa erbjudande till en resa, det ska inte spela någon roll om resan går till bergsklättring i Norska fjället eller shoppingresa till Malmö. Dubai eller San Fransisco, Köpenhamn eller Krakow. Jag vill se mig omkring, jag vill träffa ny människor och bli tusen erfarenheter rikare.

Så länge jag inte låter mig fastna tror jag att jag minsann kan ha ett par år framför mig som kommer vara jäkligt spännande, spontana (oh how I love to be spontanious) och galna.

Dagens tips: visa närhet och förståelse till dem du verkligen bryr dig om, det får man tillbaka när man själv behöver det. Förr... eller senare. ♥

ich bin ein berliner


































konsten i att vara konst

Jag har varit i många städer i Europa nu. Allt från öst till väst, nord till syd. Och visst att Paris fortfarande är the love of my life, men Berlin är ta mig sjutton inte mycket sämre. Kanske på grund av det fina vädret, kanske på grund av människorna jag åkte med, kanske på grund av mig själv och hur jag mår just nu. Jag vet inte, det enda jag vet är att jag lyckats med det igen - jag är kär i en stad.

Tanken i söndags på att gå upp 04:30 var inte lockande, inte heller tanken på att åka buss i ett halft dygn. Och visst att jag lider av en extrem sömnbrist nu. Den genomträngande känslan så här i efterhand är inte helt främmande "det var så värt det". Så värt den lilla sömn man fick, så värt all ölkonsumtion. Så värt allt dansande och all värk i fötterna efter milslånga guidningar genom hela staden. Så värt kebaben sista dagen. Så värt kulturen.

Ord som för mig beskriver Berlinresan med Ingrid Segerstedts avgångselever från inriktningen SPE&V är:

Kärlek, gemenskap, kultur, dans, öl, mat, skoskav, kommunism, omtänksamhet, socialism, politik, shotglas, östtysk techno, taxi, s-bahn, fredrichstrasse, heart's of gold, texas, musik, biljardbord, körbärsyoghurt, mayer, vingliga promenader, solsken, värme, italiensk restaurang, muren, känslorna, vänskap, allsång, sommartider hey hey, översättning av dåliga skämt, tjugo kroners vin.

Åk till Berlin, bara gör det. Och ta med mig, jag är inte klar med den staden på långa vägar.


RSS 2.0