never want to go home


Radiohead - Thinking of Youdoppler

Dopplereffekten
Man hör hur något närmar sig, det är vid en, det försvinner sakta bort
Jag hör hur det närmar sig
Ställer mig framför
Stanna vid mig


Kalmar i Juni, 2010

sacagawea


jag saknar dig så fruktansvärt mycket

Du var verkligen mitt allt

man of the hour

Norah Jones på kvällen måste ju vara det bästa som finns. Om man inte har en mysig pojke bredvid sig som masserar en samtidigt som man lyssnar på hennes ljuva stämma det vill säga.

Men nu har jag ju inte det, så här ligger jag, ensam, övergiven, ängslig. Konstig. Helt sinnesförvirrad.
Fattar inte vad som händer riktigt typ, eller jo. Och så är det de där med att man vill skriva av sig. Men inte riktigt törs, för då blir man ju för mycket. För naiv, skrämmer bort och vipps. Förstört. Förstorat. Nu gjorde jag väl det igen antar jag. Helvete.

Jag är värdelös på sånt här, erfarenhet spelar ingen roll. Jag är riktigt, hemskt, fruktansvärt dålig på det här. Förlåt min konstighet och totala oförmåga att uttrycka mig korrekt och acceptabelt.

Over and out. ♥

wanted dead or alive
Allt är från Weekday

to do

Jag har så mycket saker jag måste göra denna veckan, förstår inte hur jag kan ha så här mycket uppskjutet fram till nu!!! Får aningens panik.

Jag ska:

Skriva en mini-uppsats i religion a
Skriva klart min del av geografiarbetet
Plugga historia inför provet på torsdag
Städa mitt rum...
Träna
Träffa fin människa

SKJUT MIG?!

lördag
the strokes


kan aldrig vara tyst

Jag hade en fredagkväll som var något utöver det vanliga. Många fler än jag hade säkert likväl dem en fantastisk fredag. Fredagar tenderar trots allt ofta att vara en favoritveckodag för många fler människor än endast mig.

Varför var just den här fredagen så bra? Kanske var det för att jag köpte mjuka underkläder som sitter perfekt, kanske var det för att jag satt ensam med en bok i handen i flera timmar (bara för att sysselsätta mig medan jag väntade på att du skulle ansluta dig), kanske var det just du. Hur du tog min hand när vi gick mot bion. Hur vi kysstes på spårvagnen. Hur himlen fullkomligt öppnade sig när vi skulle gå från spårvagnen till mitt tåg, hur jag, trots detta, inte frös. Inte förrän tågdörren hade stängts och jag åkte ifrån dig. Nyss sa du att jag är vacker, jag kan inget annat än att säga detsamma. Du är vacker, en helt fantastisk människa. Spännande.


is that allright with you


en inte så happy day

Känslan av att vilja fly från verkligheten
den känslan ersätts för tillfället med
att gömma sig under täcket

sätter ner foten

Idioter - Kent

Det enda jag har att säga om valet är att den största förlusten är inte den mot Alliansen, utan den mot främlingsfientligheten och rasismen. Hur kunde detta hända är min fråga. Hur kan så många människor tycka så illa om sina medmänniskor?! Jag förklarar härmed att jag inte sympatiserar alls med varken SD som riksdagsparti eller alla utav mina vänner som röstat på dem. Skäms på er, jag hoppas sannerligen att ni skäms och inser vad ni har startat.


it ain't over 'til it's over

Så vad gör vi nu då? Vi ger aldrig upp kampen för socialism, rättvisa och anti-rasism!

mot förändring, mot valseger


bust your windows


vendredi

Egentligen borde jag väl skriva någon slags lång förklaring till varför alla människor som får lov att rösta ska rösta rödgrönt. Men ärlig talat, jag orkar inte. Nu ligger makten i var och en utav de röstberättigades händer. Jag tänker inte längre övertala eller som några ser det "manipulera" mina medmänniskor. Nu är det upp till dig själv att känna efter vart du står.

Igår var det i alla fall fredag, en ganska skön skoldag med ganska mycket ångest. Jag måste vara den sämsta gruppmedlemen någonsin lär mina kamrater tycka, men jag hittade faktiskt ingen mer fakta. Jag gjorde det bästa jag kunde av situationen.

Det känns som att någonting inte riktigt stämmer i klassen, eller liksom. Min magkänsla känner igen det här lite från början av högstadiet. Förstorar gärna upp saker och ting med, men det känns inte som att någon söker kontakt med mig, utan som att jag mest bara hänger efter. Som någons/någras skugga/skuggor. Det känns inte bra alls. Inte kul, inte välkomnande, inte motiverande. Men jag inbillar mig nog.

Jag kan åtminstone glädja mig åt att jag hade en väldigt fin fredagskvälld fylld med skratt, nästan tårar (fast jag grät aldrig) och en lång promenad bland sniglar som krossades. Och trots att det blåste så fruktansvärt kallt igår, trots att min näsa var röd av kyla när jag kom hem, så kände jag mig varm. Inombords.

På något sätt kan jag nog säga att det känns som att jag har ordning på mitt liv just nu, och jag vill bara ta vara på det här ögonblicket. Stanna upp tiden lite och njuta av det här. För ingenting varar för evigt. But time will tell.

Och herregud, du hade ju inte behövt fråga om det. Även om jag dog lite inombords när du gjorde det.


jag gör min plikt, jag röstar

Hej på er! Nu ska jag ta saken i egna händer, eller åtminstone göra min röst hörd. Jag ska förtidsrösta i Kungsbacka stadshus. Valet är väldigt enkelt och jag finner inga andra alternativ. Nu kör vi sista dagarna, kom igen nu rödgröna!


valet är ditt

Det handlar inte om Mona eller Fredrik
Det handlar om rödgrönt eller blått
Det handlar om rättvisa där alla är lika mycket värda
eller ökade klassklyftor

Valet är ditt

Så här skriver min vän Jonathan Johansson, han är 17 år.

"Anledningen eller snarare anlednigarna varför jag är demokratisk socialist är för det första, att jag anser att varje människa är olik den andra, men precis lika mycket värd, eller ovärderlig, för en människa är just ovärderlig enligt mig. En annan orsak är socialdemokraternas historia. När jag fick reda på allt vad just socialdemokraterna, eller som de heter officielt, Sveriges Socialdemokratiska Arbetarparti, så visste jag direkt vad jag var. När jag fick reda på att Socialdemokraterna var en av de viktigaste krafterna i att införa demokrati och allmän rösträtt för både män och kvinnor där förmögenheten inte spelade någon roll så visste jag, när jag fick reda på vad folkhemmet innebär och vilka som drev igenom det, så visste jag, när jag visste vilka som innförde lagstagad 8 timmars arbets dag, då visste jag, när jag fick reda på vilka som införde kollektiv avtalet , så visste jag, när jag fick reda på vilka som innförde den allmäna tillägs pensionen så att pensionärer som inte haft tillfälle att jobba ihop mycket pengar kan leva ett hyffsat dräfligt liv över existens minimum, så visste jag, när jag fick veta vilka som innfört allmän sjukförsäkring så att vi slipper betala 200 000 för ett brutet ben och offantliga summor för ännu större operationen, så visste jag, när jag fick reda på vilka som innförde lagen om anställnings skydd så att arbetsgivare inte kan sparka sina anställda hur som helst, då visste jag, när jag fick reda på vilka som gav rätten till att ingå ett förhållande och skaffa ett barn med vem som helst, i samma kön eller inte, då visste jag, när jag fick reda på vilka som införde lag på nioårig grund skola, då visste jag, när jag fick reda på vilka som införde barnbidraget, då visste jag, när jag fick reda på vilka som införde medbestämmandelagen, när jag fick reda på att de stog för att alla människor, födda i sverige eller utomlands, vita, svarta, röda, gula, gröna, hetro, homo, bi, trans eller assexuella ska behandlas lika och ha sammarättigheter, när jag fick reda på att det här speciella partiet är det parti som verkligen står upp för alla små och stora människor, rika som fattiga, då visste jag, och egentligen, om alla visste vad jag visste, skulle nog alla som inte är totala egoister veta vad som är det rätta och rösta på Sveriges Socialdemokratiska Arbetarparti och låta dem fortsätta förändra Sverige till det bättre, för SAP är ju som sagt, för hela Sverige och alla SKA med, och så enkelt är det.
Jonathan Johansson om varför jag är demokratisk socialist"


Valet är ditt

can you handle meEnsam är inte stark
Tillsammans är man mindre ensam

paperweight

Jag känner, jag andas, jag lever, jag njuter.
Tänk på mig.

Jag är naiv, och jag kan inte låta bli att vara det ibland
och kanske är det bra.
Jag tänker på dig.

Jag känner mig levande, glad och nyfiken.
Det kanske blir en bra höst trots allt.
Jag kan inte låta bli att vara naiv.

Kramar.
En så laddad hej kram.
Efterlängtad.
Jag vill somna i din famn.HAHAHAHAHAJa, jag erkänner. Mina rubriker börjar bli lite enformiga. Och för Guds skull, jag vet att jag ser ut som en mupp på mitt Actic-kort. Men det är ju det som är humorn i det hela, hahaha. Första träningspasset på två månader och jag ser ut så(!) efteråt... Nu jäklar ska de tränas inför Thailand '11!

Så en liten träningsnotis: Idag har jag simmat 1200 meter, det var slitigt men jättegött efteråt. Känner mig supernöjd. Nu ska jag snart äta chips och dipp när mamma och pappa kommer hem, ber till högre makter att dem även köpt hem lite smågodis... Nyttigt liv vare? Utgång imorgon, LÄNGTAR!

lalalala

Nu ska jag sticka iväg till skolan, har bara två lektioner + debatt idag så det är nice! Sedan efter skolan ska vi försöka inetrvjua FI om dem är där för en gångs skull (ofta man har en valstuga men aldrig är där?).

Efter skolan ska jag direkt till simhallen och simma lite, så ja... Smell ya later!


solen skiner

Okej, just nu i skrivandets stund skiner inte solen den har faktiskt gått och lagt sig bortom horisonten för ett par timmar sedan. Men under hela dagen har den varit framme och skinit på oss.

Skolan idag var helt okej, som en seg onsdag ska vara ungefär. Lite debatt, lite titta på lavar, lite källkritik, lite engelska c. Mycket skratt, mycket glädje, mycket mys. Bra helt enkelt, jag gillar min klass - som tusan!

Efter skolan fikade jag, det var finfint! Och nu, ja... Nu ligger jag här i min extremt bekväma säng och känner mig bara så bekymmerslös. Känns som att alla vindar i världen blåser medvind och som att jag ser målet på ett långt lopp. Jag kommer att lyckas.

Hoppas alla har det lika bra som jag! Lyssna på Britta Perssons nya album här! ♥


Okej, är inte riktigt såå skeptisk som det ser ut på bilden...

samtidigt du och jag
God natt

god natt min skatt


Nu släcker jag ner, och faller allt djupare och djupare in i drömmarnas värld.
Den här kvällen har varit lite ta ner mig på jorden igen, jag svävar så lätt iväg i det blå.
Imorgon är det jobb som gäller, sedan ska jag på Zumba med Sara Andersson, läskigt men kul.
Nej, släcka var det.

Jag önskar att jag var henne, att jag är henne, att jag kan vara henne ♥

hoppa(s) inte, hoppa inte, förhoppningar

Det kan ta slut imorgon eller hålla på
För alltid, ibland är det så

Så säg som det är för den här gången krävs det mer
Innan jag öppnar armarna, förlorar mig
Och känslorna faller fritt
På midnattsgatorna, för vem skulle bry sig
Om våra hjärtan blev förstörda?
Men allt det här vänder sig, in i mig

Och du är det finaste jag vet
När allt annat här är falskt och fel
Och jag går bara ner mig för det är så jag säger det
Du är det finaste jag vet

sant som det är skrivet

"Att visa sin svaghet fordrar stor styrka
Att erkänna sin feghet kräver stort mod"

Erik Sjödin

UTGÅNG


varför är det så jävla grått på himlen

Seriöst, det är ett svart moln som attackerar norr om Kungsbacka, inte bra inte bra... Jag har med mig halsduk, eller på mig halsduk idag för att jag frös så mycket igår. Ska nog ta med mig ett paraply till skolan. Förresten, har ni lyssnat mycket på mumford & sons eller interpol? Det är mina absoluta favoriter just nu, att tillägga är att interpols senaste album är grymt jäkla vasst, det kom precis ut på spotify, lyssna lyssna!

Nu ska jag åtminstone bege mig mot bussen, får se vad jag hittar på efter skolan. Kanske utgång, kanske bara hemmamys. We'll see. PUSS! ♥


pepp, eller

"Any hope that I have left for love is almost gone. Friends keep telling me that one day I'll find someone. Some how I don't believe it. Not everyone falls in love, not everyone gets married, who is to say that it'll ever happen for me? I was once told that if I want it to happen for me it will. But how can it when I try so hard to make it happen and it still doesn't?" -le lovewinter winds"And my head told my heart 'let love grow'
But my heart told my head 'this time no, this time no'"

och jo förresten

Vad är deffinitionen av att "känna någon". När "känner" man en person, när man vet favoritfilm och läskigaste barndomsminnet? När man gråtit till samma film? Eller när man kan sitta tysta utan att någon behöver säga något?

Förresten igen, jag älskar psykologi b kursen.

vi anpassar oss efter situationer

Men hur mycket vi än anpassar oss efter situationer och personer vi är med, så måste även motparten likväl den anpassa sig. Och om så inte är fallet, vad händer då? Jag tror inte att man själv kan lösa detta, det handlar om att ge och ta. Jag kan inte spegla mig.

Jag exempelvis är ett praktexemplar på en människa som likt en kamelont ändrar mig efter behov. Detta kanske inte alltid kan ses som en positiv egenskap, men inte heller negativ. Med detta är jag även oerhört naiv, förstorar alltid upp problemet minst tio gånger så mycket. Någonting som jag finner extremt jobbigt. Men hur övar man bort detta, hur lär man sig handskas med sina negativa egenskaper och förvandla dem till något positivt som iställer gynnar en?

Ja, jag är nog väldigt trött. Och ja, jag tänker nog för mycket. Helvete vilken dålig kväll det här blev.


RSS 2.0